Αφίσα ατομικής έκθεσης

Φωτογραφικό Εργαστήρι

Ταξιδιωτική Φωτογραφία 

31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2023

 

Το εργαστήρι περιλαμβάνει θεωρητικό μάθημα φωτογραφίας με τη βοήθεια προτζέκτορα, αλλά και πρακτική στο δρόμο σε μια προσπάθεια να καλυφτεί το θέμα στις πολλές διαστάσεις του.

 

Μερικά από τα θέματα που θα εξεταστούν:

Γιατί η προετοιμασία είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας στην ταξιδιωτική φωτογραφία;

Το κάδρο και η σύνθεση (μέσα από παραδείγματα)

Το φως

Ο εξοπλισμός

Ποια είναι τα θέματα της ταξιδιωτικής φωτογραφίας;

Τι σχέση έχει με άλλα είδη και πώς μπορεί να πάρει ιδέες από αυτά (π.χ. πορτρέτο, ρεπορτάζ, νυχτερινή και φωτογραφία δρόμου).

Υπάρχουν μέρη, μέρες και ώρες που την ευνοούν;

Πώς πλησιάζουμε τους ανθρώπους;

Πώς φτιάχνουμε προσωπικό ύφος;

Η επεξεργασία (εισαγωγή με δωρεάν προγράμματα)

Όλα αυτά θα τα δούμε μέσα από φωτογραφίες διάσημων (και κάποιων εντελώς άσημων) σπουδαίων φωτογράφων ταξιδιωτικής φωτογραφίας που η δουλειά τους θα είναι τόσο διαφορετική, όσο διαφορετικοί είμαστε κι εμείς και πρέπει να βρούμε το δικό μας δρόμο.

 

Πρόγραμμα και πληροφορίες

Παρασκευή 31 Μαρτίου, 19:00 - 21:00:  Θεωρητικό μάθημα στο Cinemarian. Εισαγωγή στην ταξιδιωτική φωτογραφία, εξοπλισμός, φως, κάδρο-σύνθεση, θέματα, τρόποι προσέγγισης ανθρώπων στο δρόμο κ.ά.

 

Σάββατο 1 Απριλίου, 9:00 – 11:00 π.μ.: Πρακτική εξάσκηση στο δρόμο (στο κέντρο της Αθήνας, κοντά σε μετρό). Θα δούμε στην πράξη πώς φωτογραφίζουμε τοπίο, ανθρώπους, σύμβολα της πόλης. Πώς αξιοποιούμε το φως, πώς καδράρουμε και συνθέτουμε ανάλογα με το θέμα και τις προθέσεις μας.

 

Κυριακή 2 Απριλίου, 18:00 – 20:00: Συνάντηση στο Cinemarian. Κριτική των φωτογραφιών που θα τραβηχτούν, επιμέλεια, τρόποι επεξεργασίας ανάλογα τη φωτογραφία, εξατομικευμένες προτάσεις για να συνεχίσει ο κάθε φωτογράφος την εξέλιξή του.

 

3 δίωρες συναντήσεις. Συνολικά 6 ώρες.

Κόστος 70 ευρώ. Πληρώνεται στην πρώτη συνάντηση.

Κράτηση θέσης: Στέλνουμε μήνυμα στο akatsikoudis@yahoo.com  Στο θέμα γράφουμε Εργαστήρι Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας  και στο μήνυμα πλήρες όνομα και κινητό τηλέφωνο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ως 6 συμμετέχοντες).

 

Επιπλέον πληροφορίες

Δεν απαιτούνται προηγούμενες φωτογραφικές γνώσεις – θα καλυφτούν με απλά λόγια όλες οι απορίες τεχνικής φύσης. Δεν απαιτείται συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή. Ο εισηγητής  τα τελευταία χρόνια κάνει ταξιδιωτική φωτογραφία και φωτογραφία δρόμου με κινητό τηλέφωνο. Τα τελευταία του ταξίδια που χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο (κι ελάχιστα φωτογραφική μηχανή): Αλβανία, Κένυα,Ταϋλάνδη.

 

Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα σταλεί στους συμμετέχοντες πλούσιο υλικό μέσω email (φωτογραφίες, άρθρα, βίντεο). Οι καλύτερες φωτογραφίες τους θα δημοσιευθούν στις διάφορες σελίδες μας.

 

Για άλλες εκδηλώσεις μας: www.andreaskatsikoudis.com/news