Αφίσα ατομικής έκθεσης

 

Σεμινάριο Νυχτερινής Φωτογραφίας σε εξωτερικό χώρο

 

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

19:30 – 21:30

Θησείο

 

Πολύ ωραίες είναι οι φωτογραφίες σε μία ηλιόλουστη μέρα, αλλά πόσοι από εμάς μπορούμε να βγάλουμε εξαιρετικές φωτογραφίες τη νύχτα; Φέρτε τη φωτογραφική σας μηχανή ή το κινητό σας (αν έχει καλή κάμερα) κι ελάτε να μάθουμε τα μυστικά της νυχτερινής φωτογραφίας περπατώντας στην πόλη.

 

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε:


Ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις στη μηχανή μας
Ποια η καλύτερη ώρα για νυχτερινές λήψεις
Μπορούμε να παγώσουμε κίνηση το βράδυ;
Πώς βγάζουμε την κίνηση με δημιουργικό τρόπο;Τι κάνουμε με το φλας;
Ποια θέματα προσφέρονται για νυχτερινή φωτογράφιση
Τι κάνουμε όταν έχουμε τρίποδο και τι όταν όχι. Ποιος είναι ο ρόλος του εξοπλισμού και της επεξεργασίας στο τελικό αποτέλεσμα;
Πειραματισμοί με κινούμενα φώτα!

 

Πρώτα όμως θα γίνει μια εισαγωγή στο φως και τη σύνθεση.

Τέλος θα παίξουμε δημιουργικά κάνοντας light painting! Και θα κλείσουμε τη νυχτερινή μας περιπλάνηση με ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαρκή φωτογραφική μας εξέλιξη.


Όλα αυτά θα τα δοκιμάσουμε στην πράξη μόλις νυχτώσει! Επίσης δεν απαιτούνται από τους συμμετέχοντες προηγούμενες φωτογραφικές γνώσεις. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι εξοπλισμό έχουν και να ρωτήσουν (αν υπάρχει χρόνος) για οποιοδήποτε θέμα στη φωτογραφία τους απασχολεί.

 

Το κόστος είναι 25 ευρώ. Δηλώσεις ενδιαφέροντος κι ερωτήσεις στο akatsikoudis@yahoo.com  (αναφέρουμε στο θέμα: Νυχτερινή Φωτογραφία και στο μήνυμα: όνομα και κινητό τηλ.).

 

Ο Ανδρέας Κατσικούδης είναι εκπαιδευτικός, φωτογράφος και σκηνοθέτης. Διδάσκει φωτογραφία από το 2005, κινηματογράφο από το 2011 και ιστορία της τέχνης από το 2020. Είναι ο ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26.