Αφίσα ατομικής έκθεσης

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ Καλλιτεχνικού ΓΥΜΝΟΥ

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

 

Στο  Μεταξουργείο, σε στούντιο καλλιτέχνη.

 

Ώρες: 11:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. (αν συμπληρωθούν οι θέσεις θα γίνει και δεύτερο γκρουπ 1:15 – 3:15 μ.μ.).

 

 

Πληροφορίες

 

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα στο μπαρ Αρχάγγελος (600 μέτρα από το μετρό στο Μεταξουργείο) και έχει πολλές δυνατότητες για φωτογράφιση (πιάνο, ζωγραφικά σχέδια, μικρή κουζίνα, αποθήκη, είσοδο και σκάλα με ιδιαίτερη αισθητική κ.ά.). Η αισθητική του είναι αρκετά underground και χρησιμοποιείται ως χώρος δημιουργίας από καλλιτέχνες .


Θα υπάρχει ένα δικό μας δυνατό φως, καθώς ο χώρος έχει φώτα, ενώ μπαίνει και φυσικό φως.

 

Το μοντέλο μας, η Φρύνη, συνεργάζεται πρώτη φορά μαζί μας, αλλά είναι έμπειρο μοντέλο.

 

Βοηθάει σίγουρα αν οι φωτογράφοι έχουν SLR ή mirrorless, αλλά μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι φωτογράφοι με ότι εξοπλισμό έχουν (ακόμη και με κινητό τηλέφωνο), καθώς θα υπάρχει βοήθεια όσο αφορά τις ρυθμίσεις, το φωτισμό και τις πόζες. Προαιρετικά φέρνουν αντικείμενα (props) που θα τους βοηθήσουν να σκηνοθετήσουν τις λήψεις τους. Καπέλα, υφάσματα κι ότι άλλο επιθυμούν.

 

Το εργαστήριο θα εξελιχθεί παράλληλα μιας ηχητικής εγκατάστασης από τον μουσικό που έχει τον χώρο, σαν μέρος της ερευνάς του πάνω στην πλαισίωση της φωτογράφησης από ζωντανό ήχο. Εξασκώντας ανενόχλητοι την τέχνη τους, οι φωτογράφοι γίνονται ουσιαστικά μέρος μιας σύνθετης παράστασης  εντάσσοντας την δράση τους σε ένα ταμπλό μουσικής και χορογραφίας που πηγάζει από την παρουσία και κίνηση του μοντέλου.

 

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος στην έκθεση ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 6  το 2024.

Εισηγητής: Ανδρέας Κατσικούδης, βοηθός Κώστας Σταμπάνης


Κρατήσεις θέσεων: akatsikoudis@yahoo.com (όνομα, κινητό και στο θέμα να αναφέρεται ότι αφορά το Εργαστήρι Γυμνού στο Μεταξουργείο και θα τους σταλεί η ακριβής διεύθυνση).

 

 

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο τύπου είναι του @dimitrios.art

 

Για περισσότερες εκδηλώσεις μας (μαθήματα φωτογραφίας για προχωρημένους κι αρχάριους, σεμινάριο κινηματογράφου, σεμινάρια ιστορίας της τέχνης  κ.ά.)  δείτε στο: www.akatsikoudis.blogspot.com

 

Οι εκδηλώσεις της φωτογραφικής μας ομάδας (πολλές είναι εντελώς δωρεάν) εδώ:

diafragma26.gr