Αφίσα ατομικής έκθεσης

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ Καλλιτεχνικού ΓΥΜΝΟΥ

Στο  Μεταξουργείο, σε στούντιο καλλιτέχνη.

 

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

 

Ώρες: α) γκρουπ 11:30 π.μ. – 1:30 μ.μ. (οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί ήδη) και β) γκρουπ 1:40 μ.μ.  – 3:40 μ.μ.

Κόστος: 30 ευρώ

 

Πληροφορίες

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα στο μπαρ Αρχάγγελος (600 μέτρα από το μετρό στο Μεταξουργείο) και έχει πολλές δυνατότητες για φωτογράφιση (πιάνο, ζωγραφικά σχέδια, μικρή κουζίνα, αποθήκη, είσοδο και σκάλα με ιδιαίτερη αισθητική κ.ά.). Η αισθητική του είναι αρκετά underground και χρησιμοποιείται ως χώρος δημιουργίας από καλλιτέχνες .


Θα υπάρχει ένα δικό μας δυνατό φως, καθώς ο χώρος έχει φώτα, ενώ μπαίνει και φυσικό φως.

Το μοντέλο μας, η Κατερίνα Χ., συνεργάζεται χρόνια μαζί μας και είναι έμπειρο μοντέλο.

Βοηθάει σίγουρα αν οι φωτογράφοι έχουν SLR ή mirrorless, αλλά μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι φωτογράφοι με ότι εξοπλισμό έχουν (ακόμη και με κινητό τηλέφωνο), καθώς θα υπάρχει βοήθεια όσο αφορά τις ρυθμίσεις, το φωτισμό και τις πόζες. Προαιρετικά φέρνουν αντικείμενα (props) που θα τους βοηθήσουν να σκηνοθετήσουν τις λήψεις τους. Καπέλα, υφάσματα κι ότι άλλο επιθυμούν.

 

Το εργαστήριο θα εξελιχθεί παράλληλα μιας ηχητικής εγκατάστασης από τον μουσικό που έχει τον χώρο, σαν μέρος της ερευνάς του πάνω στην πλαισίωση της φωτογράφησης από ζωντανό ήχο.

 

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος στην έκθεση ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 6  το 2024.

Εισηγητής: Ανδρέας Κατσικούδης, βοηθός Κώστας Σταμπάνης


Κρατήσεις θέσεων: akatsikoudis@yahoo.com (όνομα, κινητό και στο θέμα να αναφέρεται ότι αφορά το Εργαστήρι Γυμνού στο Μεταξουργείο και θα τους σταλεί η ακριβής διεύθυνση).

 

Για περισσότερες εκδηλώσεις μας (μαθήματα φωτογραφίας για προχωρημένους κι αρχάριους, σεμινάριο κινηματογράφου, σεμινάρια ιστορίας της τέχνης  κ.ά.)  δείτε στο: www.akatsikoudis.blogspot.com

Οι εκδηλώσεις της φωτογραφικής μας ομάδας (πολλές είναι εντελώς δωρεάν) εδώ:

diafragma26.gr