Αφίσα ατομικής έκθεσης

 

Ανδρέας Κατσικούδης: ΠΟΛΙΣ

Ατομική Έκθεση στο ΦΟΥΑΡ, 22 – 31 Μαΐου 2024

 

Ο Ανδρέας Κατσικούδης στην 5η ατομική του έκθεση δεν φεύγει μακριά από τη θεματολογία  που ακολούθησε ως τώρα στις εκθέσεις του. Συνεχίζει να εντυπωσιάζεται από μακρινές, κάποτε κι από πιο κοντινές, πόλεις και να εκφράζει μέσα από εικόνες πώς ένιωσε μ’ αυτά που είδε, κάνοντας ατελειώτες βόλτες σε πλευρές τους που συνήθως ξεφεύγουν από το συνηθισμένο ταξιδιώτη.

 

Η φωτογραφία του ποτέ δεν είναι ταξιδιωτική, αλλά ούτε και η συνηθισμένη φωτογραφία δρόμου. Με έντονα χρώματα προσπαθεί να αποτυπώσει όλη την περιέργεια, έκπληξη και χαρά που νιώθει ταξιδεύοντας κι εξερευνώντας πόλεις, ανθρώπους και καταστάσεις. Σε αυτή την έκθεση επιλέγει πολλές φωτογραφίες που έχει ξαναεκθέσει και μαζί με νέο υλικό (όπως π.χ. από τα πρόσφατα ταξίδια του στο Ναϊρόμπι και τα Βαλκάνια) και προσπαθεί να δει πώς με το πάντρεμά τους θα φτιάξει μια νέα δική του πόλη.

 

«Κάθε πόλη που περιγράφεται είναι στην ουσία η ίδια πόλη κάτω από ένα άλλο πρίσμα. Είναι η χαρά μας ή η λύπη μας όπως την βλέπουμε στο χώρο, τα συναισθήματά μας που γιγαντώνονται καταλαμβάνοντας τις τρεις διαστάσεις. Η διάθεση μας αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Κι έτσι, τις ίδιες παραστάσεις μπορεί να τις βλέπουμε με άλλο τρόπο ή ακόμα να ανακαλύπτουμε νέες που ποτέ ως τώρα δεν είχαμε δει. 

Ο κόσμος μας δεν είναι ποτέ βαρετός…»

Ιτάλο Καλβίνο, Οι Αόρατες Πόλεις, Οδυσσέας 1972 (μετάφραση: Ε.Γ.Ασλανίδης & Σ.Καπογιαννοπούλου).

 

Πληροφορίες

Διάρκεια: 22 – 31 Μαΐου 2024, 19:00 – 23:00 (εκτός Δευτ. και Τρίτης)

Χώρος: ΦΟΥΑΡ, Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1ος όρ., Μοναστηράκι

Είσοδος: Ελεύθερη

 Επιμέλεια: Παναγιώτης Λαμπρόπουλος      

Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Μαΐου στις 20:00

Για επικοινωνία: akatsikoudis@yahoo.com

 

Οι προηγούμενες ατομικές του εκθέσεις:

«Αστικά Τοπία, Άνθρωποι και μια Γέφυρα», ΕΠΑΣΚΤ, Πλάκα, 2003

«Το Μεγάλο Μήλο (ΝΥ)», Cinemarian, 2019

«Η Μπανγκόκ μου», The Room, Χοροστάσιο, 2021

«Όμορφη Πόλη» (Αθήνα), o.art.ath, 2023